Harde wener:
Kneed de ingrediënten voor het harde wener deeg door elkaar tot een mooie gladde bal.
Pak het goed in plastic en leg minimaal een ½ uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 Gr.C.
Kneed het deeg nog een keertje door en rol het uit tot een dunne plak van een ½ cm.
Vet een bakvorm in en bekleed de vorm met het deeg.
Leg nu een stuk bakpapier op het deeg en leg er een laag erwten op.
Bak het deeg in 15 minuten half gaar.
Clafoutis:
Maal de amandelen in een keukenmachine tot poeder.
Meng de bloem, amandelpoeder en suiker door elkaar en giet er de helft van de room bij.
Roer tot een klontvrij beslag en voeg dan de andere helft van de room, de crème fraiche, de abrikozenjam, de eidooiers en de eieren toe.
Roer goed door.
Schil de peren en snijd ze in grove stukken, brunoise.
Verwijder de erwten en het bakpapier en verdeel de peren over het deeg.
Giet het beslag er overheen en bak de clafoutis in 30 minuten gaar.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |